Postat för 7 år sedan

Hur gör du vääärldens godaste frökex med olivolja?


Om ni hängt med oss på Fundly ett tag så kanske ni vet att olivolja är bra till SÅ mycket. Senaste upptäckten är hur bra det passar i de här frökexen som ni ska få recept på idag. Det blir otroligt gott, är samtidigt nyttigt och går jättesnabbt att göra. Gott till frukost, mellanmål och ostbrickan!

Världens godaste frökex
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 dl majsenamjöl
2 dl vatten
0,5 dl olivolja
Flingsalt

Okej, så här gör du.
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla frön och majsenamjölet i en bunke. Häll över 2 dl kokande vatten. Detta ska sedan stå och svälla och svalna en liten stund (man kan röra lite så vattnet når alla ingredienser). Sedan är det dags för olivoljan – blanda i 0,5 dl olivolja i bunken och rör om. Häll över smeten på en plåt med bakplåtspapper och försök att platta ut den så tunt som möjligt. Slutligen, strö flingsalt över (viktigt!) och sätt in i ugnen. Grädda i 50 minuter tills kakan har fått en fin färg och bryt den sedan i mindre bitar. Klarrrrrt!

Av Daniel Berglund för 7 år sedan