Om ni hängt med oss på Fundly ett tag så kanske ni vet att olivolja är bra till SÅ mycket. Senaste upptäckten är hur bra det passar i de här frökexen som ni ska få recept på idag. Det blir otroligt gott, är samtidigt nyttigt och går jättesnabbt att göra. Gott till frukost, mellanmål och ostbrickan!
Världens godaste frökex
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 dl majsenamjöl
2 dl vatten
0,5 dl olivolja
Flingsalt
Okej, så här gör du.
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla frön och majsenamjölet i en bunke. Häll över 2 dl kokande vatten. Detta ska sedan stå och svälla och svalna en liten stund (man kan röra lite så vattnet når alla ingredienser). Sedan är det dags för olivoljan – blanda i 0,5 dl olivolja i bunken och rör om. Häll över smeten på en plåt med bakplåtspapper och försök att platta ut den så tunt som möjligt. Slutligen, strö flingsalt över (viktigt!) och sätt in i ugnen. Grädda i 50 minuter tills kakan har fått en fin färg och bryt den sedan i mindre bitar. Klarrrrrt!